Het belang van de moederstammen

International 08/01/2018
ANGEL VAN’T HOF (E.O.) (Chin Chin/Nabab de Rêve – fokkers: Wendy & Wim Provost te B-9300 Aalst) (foto (c) LGCT/S.Grasso)
ANGEL VAN’T HOF (E.O.) (Chin Chin/Nabab de Rêve – fokkers: Wendy & Wim Provost te B-9300 Aalst) (foto (c) LGCT/S.Grasso)

Twee recente bewijzen ervan geleverd door internationale SBS-geboren winnaars

Op zaterdag 6 januari laatstleden, startte FIUMICINO VAN DE KALEVALLEI (Plot Blue/Nabab de Rêve – fokker: Geert De Sloover te B-9850 Landegem), zijn seizoen bij de 7- jarigen in schoonheid met een bevestiging over 1m30 in Zuidbroek (NED). Enkele dagen eerder, sloot ANGEL VAN ’T HOF (E.O.) (Chin Chin/Nabab de Rêve – fokkers: Wendy en Wim Provost te B-9300 Aalst), een van de beste huidige vertegenwoordigsters van het SBS op de internationale pistes, haar jaar 2017 af met een klinkende zege over 1m45 in Mechelen.

Buiten het onmiskenbare talent om te winnen, welk ander gemeenschappelijk punt delen deze twee prestatiepaarden? Hun waardevolle moederlijn natuurlijk! De ene zowel als de andere hebben inderdaad als tweede moeder Fines van Kameren (R.O.) (Ténor Manciais/Furioso-II), de moeder van de SBS-gekeurde en 6e op de wereldranking WBFSH voor dekhengsten, KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF, en van de internationale prestatiemerrie SISSI VAN SCHUTTERSHOF (E.O.), beiden met Nabab de Rêve als vader. Beter nog, hun moeders zijn volle zussen van de twee sterren van de fokkerij van Willy Van Impe in B-9550 Herzele. Dit bewijst niet alleen het belang van de moederstammen voor een kwaliteitsfokkerij, maar ook en vooral de evidentie van hun aanwezigheid bij het SBS. (CA)